Branje za znanje in branje za zabavo

V sodelovanju s Knjižnico Cirila Kosmača Tolmin vas to jesen vabimo na serijo delavnic, katerih rdeča nit je družinska pismenost. Delavnice so namenjene staršem, starim staršem, vzgojiteljem in učiteljem oz. vsem, ki bi radi odpotovali v svet zgodb in pripovedovanja in ob tem izvedeli več o pomenu spodbujanja pripovedovanja in branja pri otrocih ter o prepoznavanju in premagovanju bralnih ovir.

Kaj pričakovati?

  • 18. september, ob 17.00: Kako pripovedovanje na igriv način vključevati v družinsko življenje? (mag. folkloristike in pripovedovalka Špela Frlic)
  • 13. oktober, ob 17.00: Čez težave in ovire pri branju. Spregovorili bomo o težavah, izzivih in ovirah pri branju, kako jih prepoznati, se z njimi soočiti in kako ukrepati. Delavnica bo potekala v okviru meseca ozaveščanja o disleksiji.
  • 16. november, ob 17.00; z Miho Kovačem o pomenu branja.
  • Decembrsko bralno presenečanje

Delavnice bodo potekale v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin. Za več informacij spremljajte AKTUALNO

Dodatne informacije: Nika Kikelj Maver (05/38-41-514, nika.km@prc.si) ali Patricija Rejec (051-310-505, patricija.rejec@prc.si)


Utrinki s preteklih dogodkov

Na prvi delavnici Kako pripovedovanje na igriv način vključevati v družinsko življenje? je bila z nami Špela Frlic, mag. folkloristike in pripovedovalka z več kot petnajstletnimi izkušnjami na področju razvoja pripovedovanja kot pedagoškega orodja.

V okviru Zavoda Divja misel vodi projekt Pravljični studio, ki je namenjen spodbujanju pripovedovalskih kompetenc.

Otroci skozi igro pripovedovanja in izmišljevanja zgodb krepijo sposobnost ubesedovanja svojih misli in idej, izpopolnjujejo besedni zaklad, se učijo spoštljive medsebojne komunikacije, izražanja čustev in reševanja konfliktov. Temu je vredno nameniti čas in pozornost tudi v družinskem okolju.

 

Delavnice so za udeležence brezplačne, saj jih sofinancirata Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje v okviru svetovalne dejavnosti v izobraževanju odraslih, ki se izvaja kot javna služba ter Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin.

Dostopnost