Informiranje in svetovanje v izobraževanju odraslih (ISIO)   

Tudi naša ljudska univerza je del mreže svetovalnih središč ISIO, ki v vseh slovenskih regijah ponujajo brezplačno informiranje in svetovanje, povezano z vprašanji o izobraževanju in učenju odraslih. Naloga svetovalk je, da sledimo novostim v izobraževanju odraslih, da vas o tem lahko informiramo, svetujemo, pa tudi spodbujamo in motiviramo k vključitvi v za vas primerno izobraževanje ali pri njegovem nadaljevanju.

Kaj konkretno lahko izveste pri svetovalki?

Skozi enega ali več svetovalnih razgovorov vam lahko svetujemo:

  • Kakšna je aktualna ponudba izobraževanj in učne podpore v Zgornjem Posočju in širše.
  • Kako se lahko vključite v želeno izobraževanje (NPK, tečaji, delavnice, formalna izobraževanja, prekvalifikacija itd.).
  • Kje lahko opravljate izpite na različnih zahtevnostnih ravneh (npr. Slovenščina za priseljence) in kako se nanje prijavite.
  • Kako lahko ustrezno predstavite svoje reference (npr. v osebni zbirni mapi, Europass-u, LinkedIn-u …).
  • Kakšne so možnosti štipendiranja.
  • Kako načrtovati in razvijati svojo karierno pot.
  • Kakšno podporo lahko dobite v okviru organiziranega samostojnega učenja.
  • S katerimi orodji lahko samostojno ocenite in ovrednotite že pridobljene temeljne kompetence, znanja in spretnosti.
  • Kako se vključiti v postopke ugotavljanja, dokumentiranja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja itd.

Pokličite nas in prihranite čas z iskanjem vam primernih izobraževanj.  Čas za daljši osebni pogovor s svetovalko si predhodno rezervirajte.

Veste, da vam je veliko izobraževanj dostopnih brezplačno?

Vsebinsko raznovrstne izobraževalne programe financirajo različna ministrstva, Evropski skladi, občine itd., zato so določenim ciljnim skupinam dostopni popolnoma brezplačno. Za možnosti povprašajte našo svetovalko.

Zavod RS za zaposlovanje za brezposelne nudi široko paleto izobraževanj in usposabljanj za večjo zaposljivost. Nekateri od njih so namenjeni starejšim in dalj časa brezposelnim, v druge se lahko vključijo tudi brezposelni, ki so prijavljeni na ZRSZ krajši čas. Več informacij dobite TUKAJ. Glede možnosti vključitve povprašajte svojega svetovalca na ZRSZ.

Druga podpora pri izobraževanju

Kljub široki ponudbi štipendij so za odrasle udeležence izobraževanj na voljo le kadrovske štipendije. Pogoj za pridobitev štipendije je, da oseba ni zaposlena  ali vpisana v evidenco brezposelnih oseb. Informacije o njih najdete na strani Regijske štipendijske sheme   ali v Izmenjevalnici

Pokličite nas, pridite osebno ali nam pišite. Z veseljem vam bomo pomagali najti primerno izobraževalno aktivnost. Z vami smo Anja Colja, Nataša Klobučar Štrancar, Nika Kikelj Maver in Patricija Rejec.

Kontakt: 05/38-41-506 ali svetovanje@prc.si

Kaj vse zajema svetovalna podpora v izobraževanju odraslih, si lahko pogledate tudi v video-publikaciji Svetovanje za znanje.


Aktivnosti, ki potekajo v Središču ISIO so za udeležence brezplačne, saj jih sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni sklad.

Dostopnost