1️⃣ ZAKAJ PO INFORMACIJO IN/ALI NASVET K SVETOVALCU V IZOBRAŽEVANJU ODRASLIH?

Preprosto zato, ker nam samo dobra informiranost omogoča večjo izbiro in boljše odločitve za uspešno osebno ter karierno preobrazbo. Svetovalci so vedno opremljeni z uporabnimi in koristnimi informacijami o tem, kako do novih znaj, spretnosti, veščin, kar po potrebi podprejo še s kakšnim nasvetom … Ja, lahko so vaš »spletni brskalnik« 😀 … In mnogi svetovanci zelo dobro vedo, kako s svetovanjem obrniti čas sebi v prid. Več o informiranju in svetovanju preberite TUKAJ.

2️⃣ ZAKAJ PO STROKOVNO PODPORO PRI OVREDNOTENJU TRENUTNIH ZNAJ, SPRETNOSTI, KOMPETENC?

S tem boste lažje ocenili vrzeli med vašim trenutnim znanjem in tisto želeno ravnjo, ki vam ne bo omogočila samo »preživetje« na nekem delovnem mestu, ampak večjo konkurenčnost, samostojnost pri nujnih opravilih, kakovostno življenje … Ovrednotili boste, katera so tista znanja, ki jih morate posodobiti, katera na novo pridobiti ipd. Svetovalci vas bodo vodili in podprli pri postavljanju realnih in smiselnih ciljev ter pri pripravi izobraževalnega načrta. Več o vrednotenu preberite TUKAJ.

3️⃣ ZAKAJ TUDI PO PRVO POMOČ PRI ODPRAVLJANJU/PREMAGOVANJU UČNIH OVIR?

Razlog se skriva v tem, da se učna okolja spreminjajo, z njimi pa tudi dostopnost do učenja. V zadnjih dveh letih smo pomoč najpogosteje nudili pri prehajanju med različnimi učnimi okolju – učenje na daljavo, kombinirano učenje, hibridno učenje, obrnjeno učenje, Zoom, Skype, spletne učilnice, Teamsi, Padlet … Mi vam znamo priskočiti na pomoč. Več o podpori pri učenju preberite TUKAJ.

4️⃣ PRIDETE LAHKO TUDI PO MOTIVACIJO, KO ZMANJKA ZAGONA, KO NE GRE VSE PO NAČRTU, PRI SAMOSTOJNEM UČENJU …

Kdo vam svetuje?

Z vami smo Anja Colja, Nataša Klobučar Štrancar in Patricija Rejec, svetovanje pa izvajamo:

  • OSEBNO na Posoškem razvojnem centru, Trg tigrovcev 1, Tolmin.
  • po TELEFONU na številki 05/38-41-506
  • po ELEKTRONSKI POŠTI na svetovanje@prc.si
  • prek VIDEOKONFERENČNIH SPLETNIH ORODIJ (predhodni dogovor)

Svetovanje izvajamo vsak dan, od ponedeljka do petka, med 8.00 in 16.00, v kasnejših urah po predhodnem dogovoru.

Komu je svetovanje namenjeno?

VSEM ODRASLIM, ki so starejši od 15 let in si želijo pridobiti, razširiti in poglobiti svoja znanja/spretnosti zaradi potreb dela, osebnega razvoja in aktivnega delovanja v družbi.
DELODAJALCEM, INSTITUCIJAM, DRUŠTVOM itd., ki želijo izboljšati tiste kompetence zaposlenih oz. svojih članov, ki jih ti potrebujejo zaradi večje zaposljivosti oz. narave dela.

Že točno veste, kaj potrebujete? 

Da boste pravočasno obveščeni o razpisanih učnih programih in da ne boste zamudili vpisnih terminov, vam svetujemo, da se naročite na naš spletni napovednik.

Dogajanje na naši ljudski univerzi lahko dnevno spremljate tudi na FB Ljudska univerza Tolmin. 

Več o svetovalni dejavnosti, ki se izvaja kot javna služba.

Brezplačna svetovalna dejavnost v izobraževanju odraslih se izvaja kot javna služba. Zajema svetovalno dejavnost pri vključevanju in nadaljevanju izobraževanja, ugotavljanju in dokumentiranju znanja in spretnosti ter samostojnem učenju. Financira jo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Posoški razvojni center, enota ljudska univerza, jo izvaja na območju občin Bovec, Cerkno, Kobarid in Tolmin.

Dostopnost