Nekateri naši programi se izvajajo izključno na daljavo (storitve Skype, ZOOM, ipd.) oziroma kombinirano (delno na daljavo, delno v spletni učilnici ali podobnem učnem okolju).

Predavanja, praktične vaje in delavnice potekajo v živo, ob dogovorjenem terminu z uporabo dogovorjenega komunikacijskega kanala (ZOOM, Skype, …). Udeleženci se preko povezave povežejo z računalnikom ali tablico z učiteljem/učiteljico in tako sodelujejo pri uri v živo. Pri tem so obvezna tehnična oprema slušalke z mikrofonom, zaželena je kamera.

Dodatne vaje, učni materiali, navodila, izročki, ipd. učitelj/učiteljica naloži v spletno učilnico (ali podobno učno okolje), do katerega imajo dostop samo udeleženci določene skupine. V spletni učilnici lahko udeleženci tudi oddajo svoje domače naloge, učitelj pa jih pregleda. Najpogosteje uporabljamo za ta namen Arnes učilnico.

Arnes učilnica je zaprti spletni prostor, do katerega lahko dostopajo samo udeleženci naših programov s svojim AAI računom.

Pri uporabi vseh storitev na daljavo vam po potrebi nudimo pomoč in podporo:

  • svetovalca/svetovalke; za termin nam pišite na svetovanje@prc.si (napišite vaše kontaktne podatke ter kakšno tehnično podporo potrebujete);
  • v obliki video in PDF vodičev za uporabo ZOOM, Skype in Google Meet, ki jih najdete na povezavi TUKAJ

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Pogosta uporabniška vprašanja

  1. Kaj je AAI račun?

E-identiteta oziroma AAI-račun je vaše »uporabniško ime v federaciji ArnesAAI«, ki ga dobite od organizacije, kjer se izobražujete. Uporabniku omogoča, da z enim uporabniškim imenom in geslom dostopa do velikega števila uporabnih storitev (spletne učilnice, nalaganje videoposnetkov Arnes Video, Eduroam omrežje itd.).

2. Kakšen je postopek za pridobitev AAI računa?

Udeleženci naših tečajev, ki uporabljajo Arnes učilnice, pridobijo AAI račun ob prijavi na tečaj. Posamezniki, ki želijo uporabljati Arnes storitve, nas lahko tudi kontaktirajo in prosijo za AAI račun. Podatki, ki jih potrebujemo: Ime/priimek, e-naslov in rojstni datum.

Podatke za prijavo z AAI računom vam bomo poslali po e-pošti v obliki PDF priponke. Dokument si natisnite in shranite na svoj računalnik. Ko se prvič prijavljate, lahko izberete možnost, da si vaš računalnik zapomni geslo.

3. Imam AAI račun. Kako se prijavim v Arnes učilnico?

Povezava do arnes učilnic: https://ucilnice.arnes.si/  Kliknete na “Prijava” v zgornjem desnem kotu in vpišete vaše prijavne podatke (AAI račun). Daljša navodila najdete tukaj: Arnes učilnica

Dostopnost