Nekateri naši programi nudijo podporo pri učenju in dodatne materiale, ki so dostopni v Arnes učilnici. Arnes učilnica ja zaprti spletni prostor, do katerega lahko dostopajo samo udeleženci naših programov s svojim AAI računom.

Pogosta uporabniška vprašanja

  1. Kaj je AAI račun?

E-identiteta oziroma AAI-račun je vaše »uporabniško ime v federaciji ArnesAAI«, ki ga dobite od organizacije, kjer se izobražujete. Uporabniku omogoča, da z enim uporabniškim imenom in geslom dostopa do velikega števila uporabnih storitev (spletne učilnice, nalaganje videoposnetkov Arnes Video, Eduroam omrežje itd.).

2. Kakšen je postopek za pridobitev AAI računa?

Udeleženci naših tečajev, ki uporabljajo Arnes učilnice, pridobijo AAI račun ob prijavi na tečaj. Posamezniki, ki želijo uporabljati Arnes storitve, nas lahko tudi kontaktirajo in prosijo za AAI račun. Podatki, ki jih potrebujemo: Ime/priimek, e-naslov in rojstni datum.

Podatke za prijavo z AAI računom vam bomo poslali po e-pošti v obliki PDF priponke. Dokument si natisnite in shranite na svoj računalnik. Ko se prvič prijavljate, lahko izberete možnost, da si vaš računalnik zapomni geslo.

3. Imam AAI račun. Kako se prijavim v Arnes učilnico?

Povezava do arnes učilnic: https://ucilnice.arnes.si/  Kliknete na “Prijava” v zgornjem desnem kotu in vpišete vaše prijavne podatke (AAI račun). Daljša navodila najdete tukaj: Arnes učilnica

Dostopnost