Nova brošura o možnostih izobraževanja in učenja odraslih na ljudski univerzi v Tolminu, ki je izšla kot priloga v SOČAsniku (letnik XXI, št. 4/2020).

Brošuro si lahko prenesete in ogledate tukaj: Barvna priloga 2020

Oglejte si promocijski video NOVA ZNANJA, NOVE POTI, ki prikazuje naše delo in primere dobrih praks, ki jih izvajamo v okviru izobraževanja odraslih na Ljudski univerzi v Tolminu.
Video publikacija je financirana iz sredstev Javnega razpisa za financiranje podpornih dejavnosti v izobraževanju odraslih v letu 2019. Sredstva iz razpisa zagotavlja Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Pesniška zbirka upokojencev Severne Primorske Jesenski akordi je izšla v počastitev 100. obletnice smrti Simona Gregorčiča. Nastala je v okviru istoimenskega študijskega krožka. Zbirka je dostopna tukaj: Jesenski akordi.

Program »UŽU: Razgibajmo življenje z učenjem – Kakovost življenja« je sestavljen iz tematsko zaokroženih sklopov, ki ponujajo raznolik nabor uporabnih znanj s področja zvišanja kakovosti življenja.

Video si oglejte TUKAJ.

Posebne vrste patroni

Na Posoškem razvojnem centru smo se odločili, da bomo dediščino, ki je v pričujoči knjižici zbrana, delili tudi z vami. Elektronska oblika knjižice je nastala v okviru študijskega krožka Iz podeželja do svetovnega spleta. Da pa se le-ta ne bi izgubila v množici podatkov, smo jo natisnili. Knjižico lahko prenesete tukaj: Posebne vrste patroni

Prijetno branje!

Angleška revija

Udeleženci tečajev angleščine v Bovcu in Tolminu so svoje pisne izdelke zbrali v reviji, ki jo lahko preberete tudi vi. Dostopna je TUKAJ

Avtorji/ice prispevkov so tečaj obiskovali brezplačno v sklopu operacije Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018–2022.

Zaključno delo raziskovalnega študijskega krožka (ŠK) Hišna imena, je le ta iztrgalo pozabi.
Zbrani podatki so predstavljeni v publikaciji, v kateri poleg zgodovine vasi in hišnih imen lahko preberemo, kaj vse je bilo nekoč na vasi. Opisani so vaški običaji in okoljske zanimivosti, vaške zbadljivke ter legende. Obogatena je tudi s fotografijami starih hiš in zemljevidov.

Publikacija je dostopna tukaj: Ladra

Kaj je Regijska štipendijska shema, komu je namenjena in kako do štipendije. V brošuri so odgovori na najpogostejša vprašanja ter kontaktni podatki vseh izvajalcev.

Preberite jo tukaj: BROŠURA RŠS

Knjižica Pumovi zeliščni recepti je rezultat dela udeležencev programa Projektno učenje mlajših odraslih v mednarodnem projektu Connecting generations – CONGENIAL, v okviru Grundtvig Učna partnerstva, v katerem je Posoški razvojni center sodeloval kot partner. Posebnost knjižice so recepti, napisani tako v slovenskem kot tudi angleškem jeziku. Več si lahko preberete tukaj: PUM-ova knjižica zeliščnih receptov.

Videospot Med zgodovino in sodobnostjo je nastal kot predstavitev delovanja istoimenskega študijskega krožka, ki je za zgodbo o kulturi oblačenja v času tolminskega punta, s strani Andragoškega centra Slovenije, prejel Priznanje za promocijo učenja in znanja odraslih za leto 2013.

Ogledate si ga lahko s klikom na povezavo TUKAJ.

V video-publikaciji Stkane zgodbe so predstavljeni izbrani primeri dobrih praks naših izobraževanj – Med zgodovino in sodobnostjo, Pridelano in prodano doma ter Od ovce do izdelka -, ki smo jih na območju Zgornjega Posočja izvajali v okviru programov UŽU-Izzivi podeželja in študijskih krožkov med leti 2010 in 2013. Video si lahko ogledate TUKAJ.

Dostopnost