Kaj je jezikovni vprašalnik?

Jezikovni vprašalnik je kratek test, s katerim preverjamo posameznikovo predznanje tujega jezika. Rezultat vašega testa je v veliko pomoč organizatorjem izobraževanja in učiteljem/izvajalcem tečaja, ki se tako lažje pripravijo na izvedbo tečaja. Če se določenega tujega jezika še nikoli niste učili in vam tudi osnove niso znane (kako se predstavimo, števila, …) smatramo, da ste popolni začetnik in vam vprašalnika ni potrebno izpolniti.

Zakaj in kdaj priporočamo reševanje jezikovnega vprašalnika?

Jezikovni vprašalnik je smiselno izpolniti, preden se vpišete na tečaj ali tudi le za vajo. Spletni vprašalniki so informativne narave, saj jim manjka bistveni – govorni del. Če želite dobiti kar najbolj točno povratno informacijo o vašem jezikovnem predznanju, nas pokličite, da se dogovorimo še za osebni pogovor z učiteljico (v živo, telefonsko ali preko spleta). Pišete nam lahko tudi na e-pošto: svetovanje@prc.si.

Vprašalniki so na voljo tukaj (izberite želeni jezik):

NEMŠČINA                ITALIJANŠČINA               ANGLEŠČINA

Vprašalnik rešujte brez pomoči, saj le tako dobite realno sliko vašega predznanja. Reševanje vam bo vzelo približno 10 – 15 minut.

Kaj pomenijo različne jezikovne ravni (A1, A2, B1, …)?

CEFR ravniŠest jezikovnih ravni – A1, A2, B1, B2, C1 in C2 – je uradni kriterij znanja tujih jezikov v Evropski uniji. Raven A1 je “preživetvena” raven (označuje popolnega začetnika oziroma osebo, ki se je jezika učila pred mnogimi leti in večino pozabila). Raven C2 je raven “mojstrstva”, kjer se po znanju tujega jezika zelo približamo rojenim govorcem. Opisnike za vse ravni najdete na spodnji povezavi.

Skupni evropski referenčni okvir za jezike – Samoocenjevalna lestvica z opisniki: CEFR

(Vir: https://europa.eu/europass/sl/common-european-framework-reference)

Za aktualne izvedbe nas pokličite!

Jana Skočir: T: 05/38-41-513 E: jana.skocir@prc.si
Anja Colja: T: 05/38-41-512 E: anja.colja@prc.si

Dostopnost