Študijski krožki (ŠK) so brezplačna neformalna oblika učenja odraslih. So drugačni od ustaljene predstave o učenju in polni ustvarjalnega naboja.

Kdo se lahko vključi? V ŠK se lahko vključijo odrasli ne glede na starost, izobrazbo, socialni status ali poklic.
Kakšna je vsebina? Udeleženci skupaj določijo temo/ projekt, izberejo izziv, ga raziščejo in s konkretno akcijo, produktom, dogodkom itd., predstavijo lokalni skupnosti ali izbrani ciljni skupini. Za izvedbo t. i. akcijskega cilja ima skupina na razpolago 500 EUR (bruto).
Kako poteka učenje? V skupini, od 8 do največ 12 oseb, na izbrano temo.
Kdaj potekajo srečanja? Termine in pogostost srečevanja določi skupina sama.
Kje se skupina srečuje? Kraj srečanj določi skupina sama.

Več informacij dobite v osebni izkaznici ŠK.

Posoški razvojni center se lahko pohvali s pestrim naborom izvedenih ŠK v Zgornjem Posočju. Izvajamo jih od leta 2003, izvedli smo okrog 70. Naj naštejemo le nekatere:

Naše izkušnje s ŠK segajo tudi onkraj meja. Kot projektni partner v čezmejnem programu Slovenija-Italija (2007-2013), smo v projektu STUDY CIRCLES, izvedli dva čezmejna ŠK. Več o tem si lahko preberete v priročniku Skupnostno učenje v čezmejnem prostoru ali pogledate na videu “Po poteh Krivopetnic” in “V objemu gričev” ter “Kraška gmajna”.

NAGRADE
Naš ŠK Med zgodovino in sodobnostjo je maja 2014 s strani Andragoškega centra Slovenije prejel Priznanje za promocijo učenja in znanja odraslih za leto 2013.

Več o ŠK si lahko pogledate ali preberete:
1. na videu Stkane zgodbe (primeri ŠK v Zgornjem Posočju),
2. na uradni spletni strani ŠK (ŠK v Sloveniji),
3. v priročniku Skupnostno učenje v čezmejnem prostoru (primer ŠK ob slovensko-italijanski meji).

V kolikor imate lastne predloge ali želite še več informacij, pokličite Patricijo Rejec na tel. št.: 05/38 41 506 ali ji pišite na e-naslov: patricija.rejec@prc.si.

 

Študijski krožki so za udeležence brezplačni. Sofinancirajo jih Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Občina Bovec, Občina Kobarid in Občina Tolmin.

Dostopnost